Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Opis poslovnog sistema proizvodnog preduzeća Entarijer OK doo iz Nove Pazove". Rad ima 39 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


UNIVERZITET U BEOGRADU, FAKULTET ORGANIZACIONIH NAUKA
OPIS POSLOVNOG SISTEMA PROIZVODNOG PREDUZECA “ENTERIJER OK”, DOO IZ NOVE PAZOVE
______________________________________________________________
Osnovni podaci o poslovnom sistemu:
tabela 1
O S N O V N I P O D A C I
Naziv preduzeca
Preduzece za proizvodnju namestaja, gradjevinske stolarije i podnih obloga, „Enterijer OK“, DOO N. Pazova, Industrijsko naselje bb
Skraceno ime
„Enterijer OK“, DOO Nova Pazova
Sediste preduzeca
Industrijsko naselje bb, 22330 Nova Pazova
Telefon i faks
022/331-788, 022/333-744
Maticni broj registra
08710724
Registarski broj
1-81940-0
Broj ziro racuna
340-15715-24
Resenje NBJ-ZOP
Malo preduzece
Preduzece “Enterijer OK” je izraslo iz male i napredne stolarske radionice osnovane 1975. godine. Postepeno, uz uporan dugogodisnji rad, ova porodicna zanatska radnja sa tradicijom dugom gotovo pola veka, prerasla je u ugledno preduzece koje danas broji 70 radnika i opremljeno je sa nekoliko desetina savremenih masina. Samostalna stolarska radionica jos uvek postoji i predstavlja deo jedinstvene tehnoloske celine.
Sirok asortiman proizvoda obuvata uglavnom unikatnu proizvodnju u malim serijama od vrlo kvalitetnog drveta, ali i masovnu i jeftiniju proizvodnju od iverice i medijapana.
Osnovna delatnost preduzeca je proizvodnja namestaja, gradjevinske stolarije i podnih obloga za sve vrste poslovnih i stambenih objekata.
Preduzece “Enterijeri OK” je u privatnom vlasnistvu, najveci deo ukupnog kapitala (2/3) se odnosi na nerasporedjeni dobitak, dok ucesce osnovnog kapitala iznosi 27.5%, a vlasnik preduzeca je jedini, odnosno stopostotni vlasnik kapitala.
______________________________________________________________
Osnovna misija preduzeca je da se udene u trzisni segment kompletnog opremanja proizvodima od drveta, malih i vecih objekata, prema potrebama potencijalnih kupaca, odnosno odgovaranje na zahteve koji dikiraju projekti tih objekata.
jer je osnova karakteristika proizvodnog programa preduzeca izrazito veliki asortiman raznovrsnih proizvoda malih serija.
Dalji razvoj preduzeca je povecanje proizvodnih kapaciteta u smislu jacanja sostvene proizvodnje, za domace i strano trziste. Preduzece OK planira da u narednom periodu ubrza i uveca svoju proizvodnju
Preduzece je zauzelo zadovoljavajucu poziciju i kompetitivnu prednost koje treba ocuvati i usmeriti ka trendu intenzivnog rastaOdrzati i ojacati pozicije na vec prisutnim trzistima sirom SCG, bivsih YU republika, Rusije i Ukrajine, a na pomolu je penetracija na nova ino trzista
Tako sto cemo: ubrzati proizvodnju namestaja
skratiti rokove isporuke i montaze
povecati proizvodni kapacitet
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta