Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Moc Medija". Rad ima 12 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


 МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТ
ФАКУЛТЕТ ЗА КУЛТУРУ И МЕДИЈЕ , БЕОГРАД
МОЋ МЕДИЈА
-Семинарски рад-
Београд , Децембар , 2008.
Сaдржaj
1. УВОД..............................................................................................................................3
2. МОЋ МЕДИЈА.............................................................................................................4
2.1. Да ли су медији чувари истине?.............................................................................4
3. МЕДИЈЕ ТРЕБА УПОЗНАТИ..................................................................................5
4. ИСТРАЖИВАЊЕ МЕДИЈА......................................................................................8
5. ЗАКЉУЧАК................................................................................................................10
6. ЛИТЕРАТУРА............................................................................................................12
УВОД
О свету у коме живимо врло мало знамо , из сопственог искуства . Нешто смо га ближе упознали из приче блиских особа и познаника , а највише смо га упознали из МЕДИЈА.
Сарадња са медијима важна је због:
-преношења наших порука ,
-могућности да се чује наш глас ,
-информисања и јачања свести јавности/циљне групе о поменутим питањима ,
-популарности/имиџа ,
-"рекламирања" пројекта ,
-могућност утицаја на државне органе (политичаре , институције...) ,
-могућност позива грађана на акцију и појашњења како они могу да учествују .
Информишући се о ситуацији на западу , помислим да су медији толико моћни да могу да направе звезду од кога год хоће , а да исто тако могу и да униште неког талентованог и неког са будућношћу у уметности , политици , бизнису ... могу чак и да оду толико далеко да натерају прецедника US да да оставку (Nixon) .
Читајући многе анкете , и посећивајући разне форуме , закључила сам да се већина слаже са тим да медији веома утичу на развој деце и младих . Истина је да данашњи тинејџери имају много већи избор канала , новина , часописа , интернет , али велики број њих гледа само музичке канале , или цртаће и филмове који обилују насиљем , док новине не читају уколико на насловној страни не стоји неки бомбастичан , скандалозан , вулгаран наслов .
Немогуће је не запазити посебну заинтересованост неких медија ѕа перверзију , насиље , рат и зло уопште , те да су такви медији пропагирањем насиља и перверзије увелико допринели моралном срозавању друштва .
А онда се запитам да ли је моћ заиста у ономе што они пишу , или у онима који стоје иза њиховог ''пера'' и подржавају такву врсту информисања , забављања , подучавања .
Колика је стварно моћ медија и оних који за њих раде ( укључујући TV , дневну штампу , информативне магазине и магазине за забаву , као и специјализоване магазине ) ? У чему се заправо огледа та моћ ? Да ли је она у ово ''информатичко доба'' , када је релативно лако доћи до информације , већа , мања , или иста као пре 10-20-30 година ?
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta