Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Da li su svi marketinški stručnjaci lažovi". Rad ima 10 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


*Ovde unesite naziv Vase škole , na primer Elektrotehnička škola Nikola Tesla, Zrenjanin
SEMINARSKI RAD
Tema :
Da li su svi marketinški stručnjaci lažovi?
Februar, 2010.
S A D R Ž A J
UVOD
Osnovni teorem reklamnih stručnjaka "da percepcija pobjeđuje stvarnost".
Marketinški stručnjaci zapravo ne lažu. Oni su samo pripovedači. Uspešni reklamni stručnjaci ne govore o prednostima određenog proizvoda u odnosu na druge. Oni osmišljavaju priče kojima potrošači žele poverovati.
Fukus na potrošača je još uvek dosta usredotočen kroz sam proizvod - mnoge kompanije gledaju na tržište kroz prizmu svog proizvoda ocenjujući kojim klijentima prodati, kako najlakše dopreti do njih. Sledeća generacija radiće posao prema uslovima potrošača.
Da li su svi marketinški stručnjaci lažovi?
U stvari, marketinši stručnjaci nisu lažovi. Oni su samo pripovedači. Potrošači su oni koji lažu. Kao potrošač. Oni svakoga dana uveravaju sebe u laži. O tome kako se odevaju, gde živimo, kako glasaju na izborima i šta radie na radnom mestu.
Uspješni stučnjaci za marketing prosto smišljaju priče u koje potrošači žele da poveruju.
Dobra priča je izvor pravog potrošačkog zadovoljstva. Ona je izvor rasta i dobiti, ali i budućnosti svake organizacije.
Evo zbog čega to deluje: zbog bezrezervne predanosti i potpunog prihvatanja kojim se pričai živi njihova priča.
Kako je voda "Fidži" postala jedan od nauspešnijih marki flaširane vode u SAD, mada istovremeno i najskuplja? Da li je zaista tako ukusnija i hranjivija? Naravno da nije. "Fidži" pobeđuje jer njena boca nudi svoju priču.
Marketinški stručnjaci na internetskim društvenim mrežama
Velika marketinška zajednica deluje na internetskim društvenim mrežama već nekoliko godina. Ali nisu svi marketinški stručnjaci isti – barem ne na internetu.
Mnogi stručnjaci tvrde kako novim marketinškim stručnjacima koji pristupaju internetu neće biti lako.
Online sukobi veterana i početnika
S rastućom popularnošću Facebooka i drugih društvenih mreža raste mogućnost osnovnih marketinških pogrešaka na internetu. Logika je sledeća:
Prva grupa online marketinških stručnjaka sastojala se od ljudi koji su odrasli s internet marketingom i izgradili karijeru na online savjetovanju. Oni imaju dosta iskustva i suočili su se s brojnim pogreškama u radu. Znaju kako se treba ponašati na internetu i pogreške im se više ne bi trebale događati.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta