Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "British airways politika o zaštiti životne sredine ". Rad ima 12 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


Uvod
Zaštita životne sredine podrazumjeva skup različitih postupaka i mjera koji spriječavaju ugrožavanje životne sredine s ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Stoga svaki poremećaj stanja životne sredine dovodi do ekoloških poremećaja i poremećaja socijalnih odnosa, koji su međusobno povezani i uslovljeni.
Ciljevi zaštite životne sredine su zaštita očuvanja zdravlja i života ljudi, kvaliteta ekosistema, zaštita biljnih i životinjskih vrsta, kulturnih dobara čiji je tvorac čovijek, očuvanje ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, racionalno i adekvatno korišcenje prirodnih resursa itd.
Deklaracija o životnoj sredini donjeta na svjetskoj konferenciji Ujedinjenih nacija iz 1972. godine ističe da ''čovjek ima osnovno pravo na slobodu, jednakost i adekvatne životne uslove u životnoj sredini čiji kvalitet omogućava dostojan život i blagostanje''. Politika zaštite životne sredine ne ograničava se samo na kontrolu zagađivanja na lokalnom nivou, već ima i opšti globalni karakter, koji je, po pravilu, veoma teško kontrolisati. Globalna ekološka ravnoteža svakim danom postaje sve aktuelnija, što nameće potrebu primjene odgovarajućih instrumenata koji djeluju u okvirima tržišta. Iako je globalno zagađivanje problem svjetskih razmjera, u njegovom riješavanju primarna odgovornost leži na visokorazvijenim industrijskim zemljama.
Avioni su veliki potrošači goriva koji emituju štetne izduvne gasove i stvaraju buku što stvara velike ekološke probleme. Avioni ne zagađuju samo vazduh nego su i veliki potrošači kiseonika koji je neophodan za rad njihovim snažnim motorima.
Aerozagađenost je prisutna zbog činjenice da se kao pogonsko gorivo kod aviona koristi korozin. Lokacija aerodroma je bez obzira na pogodnosti koje donosi negativan činilac u očuvanju životne sredine. Prilikom izgradnje piste vodi se računa o pravcu vjetrova, prilaznim ravnima i dovoljnoj dužini pista čiji nagib ne smije da bude veći od 2%. Tako se npr aerodrom u Tivtu lokaciono smatra nepovoljnim zbog blizine grada i konfiguracije planinskog terena u zaleđu.
British Airways
U poslijednje vrijeme, kompanija je utvrdila svoju ekološku kampanju, koja predstavlja dugoročnu strategiju za pokušaj unapređenja kompanijinih performansi u ovoj oblasti.
British airways sarađuje sa drugim avio kompanijama formirajući različite tipove unije. To im omogućava da prošire broj destinacija i pogodnosti koje mogu ponuditi korisnicima. Kada korisnici putuju sa nekim od ovih avio kompanija, uživaće u sličnom nivou usluga i visokim standardima koji se očekuju od British Airways-a kako na zemlji tako i u vazduhu. Kada korisnici žele da rezervišu karte putem interneta, ili bilo koje druge metode za rezervacije, biće obavješteni ukoliko putuju sa nekom drugom avio kompanijom. Ukoliko putnici žele bolje da se upoznaju sa ovim unijama detaljnije opise mogu naći na sledećim linkovima: oneworld alliance, BA connect, codeshare carriers, franchise carriers, airline alliances at-a-glance.
Oneworld alliance – poslujući kao dio ove unije avio kompanije su u mogućnosti da svojim putnicima ponude proširene svjetske rute mreže i ogroman vid korisničkih pogodnosti. Ostali članovi oneworld alliance su: Aer Lingus, American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Lan, Qantas.
Codeshare carriers – British Airways posluje kao broj codeshare-ovih ruta sa ostalim avio kompanijama, to znači da se putnici prevoze sa drugom nezavisnom avio kompanijom sa kojom je British Airways poslovni partner. Gdje god je moguće British Airways sarađuje sa avio kompanijama koje su u mogućnosti da pruže nivo usluga koji je približno isti uslugama koje oni pružaju. Letovi imaju dva koda – British Airways ima svoj broj leta što piše na avio karti, kao i broj leta druge avio kompanije koja posluje ovim servisom. Članovi izvršnog kluba British Airways-a dobijaju određeni broj benefita kada putuju sa partnerskim avio kompanijama, koje uključuju mogućnosti da sakupljaju i troše milje.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta