Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Antivirus programi i zaštita podataka na internetu". Rad ima 12 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.Sadržaj :
Uvod…………………………………………………………………… 2
Zaraženi računar……………………………………………………. 3
Zaštita računara…………………………………………………….. 3
Antivirus programi…………………………………………………. 4
Vrste Antivirusnog programa…………………………………. 4
Norton Antivirus………………………………………….4
Sophos Antivirus………………………………………… 6
Nod32……………………………………………………. 6
Panda Antivirus titanijum………………………………...7
Antivirusne metode……………………………………………… . ..7
Skeneri…………………………………………………………7
CRC skeneri……………………………………………………7
Blockeri događaja-Behaviour blocker………………………….8
Imunizatori…………………………………………………… .8
Pokretanje antivirusnog programa u Windowsu……………………8
Šest zlatnih koraka u antivirusnoj zaštiti……………………………9
Zaštita podataka na internetu……………………………………… 10
Zaključak…........................................................................................11
Literatura............................................................................................12
Uvod :
Bez antivirus programa čak i najbolji računari ne vrede mnogo, ako volite da surfujete internetom. Antivirus programi danas su postali neizostavna aplikacija koju bi trebalo imati svaki računar. Takođe, antivirusni program treba biti prva aplikacija koja se instalira na vašem računaru. Potrebno je vrlo malo da virus pokrade vaše lozinke te ugrozi vaše bankovne račune i druge finansijske podatke te postoji mogućnost i za krađu identiteta. Zbog toga treba najbolji antivirusni software za vas računar. Dobra vest je da su besplatni antivirusni programi za kucnu upotrebu jako dobri kao i oni koje možete kupiti. Besplatne antivirus pograme je moguće jednostavno naći na internetu, samo treba biti pažljivi pri odabiru, jer neki usporavaju rad računara ili nisu sposobni da prepoznaju sve viruse.
1. Zaraženi računar
Što kad računar oboli? I uz najveće mere sigurnosti korisniku se može dogoditi da mu na računar dospe virus. To se obično događa korisnicima koji nisu primenili sve mere sigurnosti, odnosno koji su zanemarili upozorenja. Otkrijete li na vašem računaru virus, posetite stranice vašeg antivirusnog programa jer se tamo nalaze detaljne biblioteke s informacijama što virus radi i kako se širi. Isto tako, tamo ćete pronaći i detaljnije upute o tome kako virus ukloniti.
Pri uklanjanju zaraženih i oštećenih zapisa ponekad ćete morati obrisati i neki koristan skup podataka ili delove nekog programa. Zbog toga je mudro imati arhive, odnosno sigurnosne kopije kako ne biste izgubili podatke. U slučaju da brišete delove programa, njih valja iznova instalirati kako bi se omogućio nesmetan rad programa.
2. Zaštita računara
Osnovni oblik odbrane od virusa je zaštita računara. Reč je o dosta složenom postupku koji osim primene odgovarajućih programa od korisnika zahteva i oprezno ponašanje.
3. Antivirus programi
Antivirus programi predstavljaju prvi nivo zaštite od virusa i trojanaca. To su softverski paketi sposobni da detektuju, izvode i (ili) eliminišu viruse. Svi antivirusni programi sastoje se iz više dela. Jedan njegov deo „Monitor“ je rezidentan u memoriji i osigurava neprestanu zaštitu od virusa, dok drugi deo „Scan“ omogućava skeniranje celog sistema. Antivirusi su danas neophodan deo softvera koji svako treba imati instaliran na svom računaru. Ovi programi uključuju različite načine nadgledanja i zaštite računara od malicioznog koda. Najčešće se radi od zaštiti u realnom vremenu i skeniranju na zahtev korisnika, dok moderne verzije ovih programa nude razne druge vidove zaštite od virusa koji se šire putem Interneta.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta