Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Bodybuilding vodic za početnike". Rad ima 10 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


PANEVROPSKI UNIVERZITET APEIRON
FAKULTET SPORTSKIH NAUKA
Predmet: Fitnes
Tema: Bodybuilding vodič za početnike
( seminarski rad )
SADRŽAJ:
Uvod……………………………………………………………………..3
2. Bodybuilding za početnike………………………….……………………4
2.1. Početak………………………………………………….…………......4
2.2. Mišićne grupe………………………………………………….………4
2.3. Vježbe i serije…………………………………….……………………5
3. Dizajniranje vlastitog programa treniga………………………….……….5
3.1. Težine i broj ponavljanja…………………………………..….……….5
3.2. Pravilna forma………………………………………….……….……..6
3.3. Disanje………………………………………………………………….7
3.4. Odmor između serija……………………………………..…………….7
3.5. Koliko puta tjedno trenirati?...................................................................7
3.6. Trajanje treninga……………………………………………….………8
4. Zaključak………………………………………………………….……….9
5. Literatura……………………………………………………………..…..10
1.UVOD
Suvremeni javnozdravstveni pristup promiče umjerenu tjelesnu aktivnost u dnevnom trajanju od barem trideset minuta, koja može biti provedena najednom ili u nekoliko puta tijekom dana. Izabrati treba aktivnost u kojoj čovjek uživa, a koju ne doživljava kao kaznu. Ona treba biti primjerena dobi, kondiciji, zdravstvenom stanju i mogućim tjelesnim ograničenjima. Može se provoditi
samostalno, u manjem društvu ili organiziranoj grupi. Redovito vježbanje u svakoj životnoj dobi poboljšava fizičko i psihičko stanje, omogućava druženje i upoznavanje novih ljudi, povećava intelektualne sposobnosti, duhovno ispunjava, omogućava bolje odrađivanje dnevnih poslova (na radnome mjestu, u školi ili u kući), a vježbanje u prirodi povećava povezanost s njome i razvija svijest o potrebi njene zaštite.
2. BODYBUILDING VODIČ ZA POČETNIKE
2.1. Početak
Još i prije bilo kakvog početka bavljenja fitnessom odnosno bodybuildingom malo zastanimo i razmislimo što u stvari želimo i koje su naše realne mogućnosti. Želimo li se baviti bodybuildingom ozbiljno ili se samo želimo razgibavati s prijateljima u teretani. Koliko smo spremni uložiti vremena i novaca u sebe. Bodybuilding zahtjeva velika naprezanja i odricanja a nije nimalo jeftin sport. U stvari to sve treba gledati kao pozitivno, jer da je sve lagano onda bi svatko imao lijepo mišićavo tijelo, pa onda možda ne bi imali ni motivaciju za rad. Sva sreća da nije tako, jer sada možemo biti sretni ako prijatelji (a naročito prijateljice) vide razliku između našeg truda i ulaganja u sebe za razliku od “gutača hamburgera i pivskih trbuha".
Dajmo si vrijeme od tri mjeseca treninga, upoznajmo tijelo i pokušajmo si vizualno predočiti naše planove, gdje se vidimo za, recimo godinu dana, gdje za tri itd.U bodybuildingu ništa ne dolazi brzo, vidio sam jako puno mladih kako u nekoliko mjeseci (naročito pred ljeto ili ako su vidjeli nekog malo jačeg tipa) pokušavaju dobiti neke mišiće ili skinuti masno tkivo i onda kada vide da to ne ide tako brzo – odustaju.
2.2. Mišićne grupe
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta