Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Boston Seltiksi kroz istoriju". Rad ima 39 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


UNIVERZITET MEGATREND
BOSTON SELTIKSI KROZ ISTORIJU
SEMINARSKI RAD
Paljević Željko
Sadržaj:
1. 1940-te-Nastanak Boston Seltiksa
2. 1950-te-Građenje šampionske generacije
3. 1960-te-Šampionske šezdesete
4. 1970-te-Umiranje jedne dinastije
5. 1980-te-Birdova dinastija
6. 1990-te-Povlačenje legende i ponor Seltiksa
7. 2000-te- Era Pola Pirsa i stvaranje tima
8. Šampionske titule
9. Povučeni dresovi
10. Legende Seltiksa u 50 veličanstvenih
1940-te-Nastanak Boston Seltiksa
Boston je osnovan 6-og Juna 1946 god. Prvi vlasnik Bostona bio je Valter Braun. Za prvog trenera ekipe Braun je izabrao Džona ”Hanija” Rasela i prva utakmica je održana 5-og Novembra 1946 god. Tu utakmicu Boston je izgubio od Čikago Stagsa 57:55. Utakmica je bila odložena oko sat vremena, jer je Čak Konors polomio tablu na zagrevanju. Bilo je prisutno 4.329 posetilaca. Tu sezonu Seltiksi su završili skorom 22-38 i zauzeli poslednju poziciju zajedno sa Toronto Haskijima. Koni Simons centar Bostona bio je najbolji strelac te sezone sa 10.3 poena po meču.
U sledećoj sezoni stigli su do plej-ofa sa skorom 20-28. U plej-ofu su izgubili prvu utakmicu od Čikago Stagsa, ali su u drugoj utakmici održanoj 31. Marta 1948 god. uspeli da pobede 81:77, i to je bila prva pobeda Seltiksa u plej-ofu. Međutim u odlučujućoj trećoj utakmici izgubili su i završili svoj prvi pohod u plej-ofu.
Za sezonu 1948/49 Braun imenuje novog trenera Alvina ”Dogija” Džulijana, ali je rezultat bio maltene izjednačen u odnosu na prethodne dve sezone. Nisu uspeli da se kvalifikuju za plej-of.
Zatim se 1949 BAA (Košarkaška Asocijacija Amerike) spojila sa NBL (Nacionalna Košarkaška Liga) i nastala je NBA (Nacionalna Košarkaška Asocijacija) liga koju su sačinjavali 17 timova među kojim i Boston Seltiks koji ponovo nije uspeo da se dokopa plej-ofa. Imali su skor 22-46 dovoljno za poslednje mesto u istočnoj diviziji.
1950-te-Građenje šampionske generacije
1950 god. liga je smanjena na 11 klubova, a igrači iz klubova koji su ispali podeljeni su timovima koji su ostali. Bostonu se posrećilo ne jednom već dva puta. Prvo su dobili Eda Makulija, a zatim kad se raspao Čikago, a tri igrača je još trebalo raspodeliti: veterane Maksa Zaflovskog, Endija Filipa i debitanta Boba Kuzija. Niko nije hteo ovog debitanta, međutim Boston je ugrabio ovog videćemo kasnije fantastičnog igrača člana kuće slavnih u Springfildu i jednog od 50 najboljih igrača svih vremena. I još jedan u nizu pametnih poteza je dovođenje trenera Arnolda ”Reda” Oerbaha.
25-og Aprila 1950 god. Boston je na drafu izabrao Čarlsa
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta