Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Samohodni pneumovaljci". Rad ima 9 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.Pogonski i mobilni sistemi
TEMA:Samohodni pneumovaljci
1.0.Uvod
Potrebe firmi za stalnu izgradnju i obnovu zemljanih radova dovode do sto masovnijeg koriscenja valjaka sa pneumaticima.Valjak na pneumaticima(gumenjak) je vrsta samohodnog valjka na gumenim tockovima.Njegova osnovna primena je zbijanje tla.Zbija gnjecenjem sto je kombinacija zbijanja u smeru kretanja i upravno na smer kretanja pneumatika.Osim statickog nacina zbijanja,ova vrsta valjaka moze vrsiti zbijanje I putem vibracija.Proizvodnja ove vrste valjaka je pocela oko 50-tih godina,medjutim njihova proizvodnja se masovno povecala zadnjih 20-tak godina.Jedna od vodecih firmi danas za proizvodnju pneumatskih valjaka je Caterpilar.Za 2008 goginu Caterpillar je imao rekord prodaje I prihod od 51.324 milijarde dolara,sto je 14% vece od 2007 godine.Ova vrsta valjaka je dozivela veliku proizvodnju zadnjih godina.Pored Caterpilara,vaznu ulogu u proizvodnji imaju i ostale firme kao sto su:Bomag,Komatsu,Hamm itd.
Slika 1.Izgled samohodnog pneumatskog valjka
2.0.Osnovi sklopova I podsklopova
2.1.Pogonski uredjaj
Pogonski uredjaj samohodnih pneumovaljaka je:dizel motor.Dizel motor je motor sa unutrasnjim sagorevanjem koji koristi toplotu kompresije da iniciraju paljenje da se spali gorivo,koji se ubrizgava u komoru za sagorevanje.Valjak tipa PC 300C,sadrzi dizel motor Caterpilar 3054C.
Karakteristike motora:Sto se tice samog motora,on je cetvorotaktni,tj. cetvorocilindricni.Ovaj motor zadovoljava zahteve za emisijom EU Stage II.Opremljen je izduvnim loncem sa hvatacem varnica.
Rezim rada 2200 o/min
kW
kS
Ukupna snaga
75
100
EEC 80/1269
63
85
ISO 9249
63
85
Slika2.Pogonski uredjaj(dizel motor)
Sistem za gorivo sa unutrasnjimsagorevanjem:Sistem za gorivo sa direktnim ubrizgavanjem bez podesavanja obezbedjuje pojedinacno odmeravano direktno ubrizgavanje goriva pod visokim pritiskom radi obezbedjivanja maksimalne efikasnosti.
Hladnjak ulja:Hladnjak motornog ulja odrzava motor u radu ohladjenim i odrzava integritet ulja.
Uljna pumpa:Ona je postavljena jako nisko i sluzi za obezbedjivanje brzeg podmazivanja pri startovanju.
Visok odnos radne zapremine prema snazi:On osigurava dugovecnost i izuzetnu pouzdanost.
Grejac ulaznog vazduha:On pomaze startovanje pri veoma hladnom vremenu.
Filteri goriva i odvajac vode:Dvostruki filteri goriva i odvajac vode pruzaju superiornu zastitu za sistem sa jedinicnim ubrizgavacima.
Zahtevi za emisijom izduvnih gasova:Ovaj motor zadovoljava zahteve za emisijom Direktive EU 97/68/EC Stage II.
Dizel motori bi u buducnosti morali da ispunjavaju EVRO 6 norme.
Deklarisana neto snaga motora je snaga koja je raspoloziva na z zamajcu kada je motor opremljen ventilatorom,precistacem vazduha izduvnim loncem I alternatorom.Svi modeli dizel motora imaju suvi precistac vazduha sa dvostrukim elementom sa pokazivacem zagusenja vazduha.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta