Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Internet upotreba i zloupotreba". Rad ima 13 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.Факултет за пословне студије „Мегатренд“
Семинарски рад из предмета
ОДНОСИ С ЈАВНОШЋУ
ИНТЕРНЕТ УПОТРЕБА И ЗЛОУПОТРЕБА
Проф. Др: Студент:
САДРЖАЈ:
ИНТЕРНЕТ-НАСТАНАК И РАЗВОЈ …………………….3
ИНТЕРНЕТ-УПОТРЕБА ДАНАС………………………...5
ПРИМЕНА ИНТЕРНЕТА…………………………………..7
ИНТЕРНЕТ ПРЕТРАЖИВАЧИ…………………………….8
ЗЛОУПОТРЕБА И ЗАШТИТА……………………………..9
ВИРТУЕЛНИ СУКОБИ…………………………………….10
ХАКЕРИ И ХАКЕРСКА КУЛТУРА…………………….10
ЗАКЉУЧАК……………………………………………...12 УВОД
Свет је постао велико тржиште, а с обзиром да живимо у ери информатике и модерне комуникационе технологије, права и тачна информација значи све: Заузети што боље место и што дуже опстати на тржишту.
Појавом глобалне мреже - интернета велики број информација је постао доступан широј популацији, чиме се и конкуренција на тржишту заоштрава јер бива много лакше постати и остати у ''току'', пратити трендове и прилагонавати свој производни и услужни асортиман корисницима. Наравно, ту су и ''обични'' корисници који Интернет користе за забаву и контакт са рођацима и пријатељима из удаљених места, што доприноси да Интернет постаје мрежа глобалних размера а уједно и наша свакодневна потреба.Процењује се да данас на мрежи постоји преко 182 милиона1 веб сите-ова. Још много пре ове цифре јавља се потреба за сервисом који би могао да уместо корисника претражи постојеће странице и у многоме олакша потрагу .
Користећи интернет људи често наилазе на позитивно и негативно дејство истог. Развојем и употребом интернета развила се и једна мрачна страна, злоупотреба.
Будућност комуницирања заснованог на информационој технологији је неизвесна, јер су могућности немерљиве, а брзина развоја непозната. Последице таквог развоја друштво осећа већ сада, само петнаестак година од експанзије информационо-комуникационе технологије. Међу свим непозананицама је и правац деловања хакера, јер је непознат правац етичке контроле информационог друштва - слобода или живот под контролом? Имајући такве, новонастале, околности у виду, Уједињене нације су одлуком Генералне скупштине покушале да регулишу ове резултате и тенденције развоја, те организују Светски самит о информационом друштву Ворлд Суммит он Информатион Социетy или ВСИС.
ИНТЕРНЕТ – НАСТАНАК И РАЗВОЈ
Интернет1 је наставак рачунарске мреже направљене у Сједињеним Америчким Државама током 1960. године од Адванцед Ресеарцх Пројецтс Агенцy (АРПА), која је повезивала неколико рачунара у четири факултета у државама Калифорнија и Утах. Та прва рачунарска мрежа уопште, названа је АРПАНЕТ (АРПА НЕТворк). Такав концепт био је важан војисци. Замишљен је како би омогућио високу употребу у комуникацији између истраживачких центара, факултета и владиних агенција САД-а.
Како је АРПАНЕТ растао у 1970-има, са све више и више факултета и институција који су се спајали на њега, корисници су увидели потребу развијања стандарда за пут којим ће подаци бити преношени интернетом.
________________________
1. Мицхаел Милер, “Основе рачунара, као од шале” , 2008
Слика 1. Развојни тим АРПАНЕТ-а
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta