Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "AVON - međunarodni brend". Rad ima 8 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


SADRŽAJ
O BRENDU I BRENDIRANJU 3
O KOMPANIJI AVON 4
NASTANAK I RAZVOJ 4
DJELATNOST I PRINCIPI KOMPANIJE 5
BREND STRATEGIJA 7
ZAKLJUČAK 8
LITERATURA 9
O BRENDU I BRENDIRANJU
Proizvod može biti bilo šta što ima sposobnost da zadovolji potrebe kupaca, dok brend nastaje u procesu brendiranja. To je proces u kome kompanije izdvajaju svoju ponudu proizvoda od ponuda konkurencije. Sama riječ “brend” potiče od staronorveške riječi “brandr”, što znači “goriti” (eng. riječ “brand” označava žig kojim se obilježava stoka, da bi se utvrdilo ko je njen vlasnik). Izgradnja i održavanje brendova jedan je od ključnih zadataka marketing menadžera. Pored toga što brendovi omogućavaju kompanijama da naprave razliku između svojih i konkurentskih proizvoda, oni donose i određene koristi kompanijama. To se, prije svega, odnosi na uvećavanje finansijske vrijednosti kompanije, sticanje lojalnih kupaca sa stabilnim odnosom prema brendu i opravdanost visoke cijene proizvoda.
Jedan od veoma bitnih koraka u izgradnji brenda jeste davanje imena brendu i u ovom pogledu postoje tri strategije:
Familijarna – familijarno ime brenda koristi se za sve proizvode
Individualna – ovo ime ne pokazuje pripadnost nekom brendu
Kombinovana – familijarna i individualna imena brendova se kombinuju
Pozicija brenda na tržištu je izgrađena na osnovu šest elemenata:
Domen
Naslijeđe
Vrijednost
Osobenost
Ličnost
Odraz
Svaki brend ima tendenciju da se širi i razvija. Širenje brenda, ustvari, predstavlja korištenje imena nekog ustanovljenog brenda za brendove na nepovezanim tržištima.
O KOMPANIJI AVON
U današnjem vremenu, veoma je teško ostvariti uspjeh na tržištu, a pogotovo se zadržati na njemu duže vrijeme. Svaki dan se pojavljuju nove kompanije, naročito u oblasti kozmetike, nude razne preparate i proizvode koji će nas učiniti ljepšim. Jedna od rijetkih kompanija koja je ostvarila međunarodni uspjeh i koja opstaje na tržištu kozmetike jeste kompanija AVON.
Godišnja prodaja u 2005.godini je bila 8,2 milijarde $ .Godišnji rast iznosi 5,2 %. Velika kozmetička kuća poput AVON kompanije ne zaustavlja se samo na kozmetičkim preparatima, već nastavlja i dalje, šireći svoju ponudu raznim nakitom i torbama, čime svoju viziju uljepšavanja žena upotpunjuje i sa ponosom ističe da je - kompanija za žene.
NASTANAK I RAZVOJ
AVON kompaniju osnovao je David Connel krajem 19-og vijeka. On je prodavao knjige od vrata do vrata. Da bi poboljšao svoje poslovanje svakoj ženi bi za kupljenu knjigu poklonio i jedan cvijet. Ubrzo je uvidio da žene kupuju knjige samo zbog divnog mirisa koji dobijaju na poklon. To ga je navelo da osnuje kompaniju koja će proizvoditi parfeme - California Perfume Company.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta