Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Analiza i način prikazivanja žrtava viktimizacije na filmu human traffickig". Rad ima 8 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


UVOD
Žene, deca, muškarci... bez obzira na poreklo ili nivo obrazovanja, svi oni mogu postati žrtve. Ono što je alarmantno jeste broj žrtava trgovine ljudima koji je u porastu.
U svom radu dobila sam da prikazem zrtve nasilja trgovine ljudima na filmu,koji se ne razlikuje ni u stvarnom zivotu.Film pod nazivom ‘’Human Trafficking’’ je vise nego originalno prikazao surovu stvarnost.Svaki dan, žene i deca budu odvedeni u ropstvo - kidnapovani ili prodavani u seks-trgovinskom krugu. ‘’Svaki dan, mlade devojke budu kupljene i prodate’’ je prva rečenica koja se pojavljuje na crnom ekranu pre pocetka filma.To je tačno .Pokušali su da kažu ljudima istinu o modernom ropstvu To nam pokazuje kako su žene tretirane kao objekti. seksualni objekti i objekti trgovine. To nam pokazuje kako svako moze biti žrtva I kod nas i, što je još više zastrašujuće-. Aktera ove cele organizacije mogu biti sopstvene komšije, lekar, učitelj ... Mi, kao društvo, odgovorni smo za trgovinu ljudima ... Ako želimo da se nase oči otvore u stvarnom svetu, dobar način da naučimo kako to funkcionise,treba svako da pogleda ovaj film i sazna..
Film je teška, beskompromisna drama,brutalna realnost sa kojom se suočavaju neke od devojaka iz filma, i novajlija imigracioni agent koja, uz pomoć svog šefa i njegovog tima radi na ovom problem.Ona otkriva glavnog krivca i uspeva svoje žrtve da oslobodi I obezbedi na sigurno. Ova emocionalna priča o opstanku i pravdi otkriva horor priče koja se može desiti u bilo kom mestu,bilo kojoj osobi- uključujući i nas.
Neprestalno se prikazuju brutalna mučenja mladih žena koje su bile kidnapovane i prodate u ropstvo. Zrtve iz raznih zemalja su otrgnute od svojih najmilijih i tretiraju se kao objekata koji za razliku od droge, može prodat iznova i iznova. Slike. su zabrinjavajuće, a filmski stvaraoci nas ne stede scena ovih devojaka i žena koje su ponižavane , drogirane, i silovane.
PRIKAZ PROBLEMA
Helena je konobarica iz Praga koja ima trogodisnju cerku.Zaljubljuje se u decka Iz SAD I odlazi kod njega.Kad ju je uveo u kucu koja je trebala da bude njihova,ona je odmah bila prodata.Stavljene su joj lisice na ruke I mucenje je pocelo.Kada je htela da pobegne,jasno su joj stavili do znanja kako znaju sve o njoj I da zivot njene cerke zavisi od nje.Morala je da sluzi glavnim trafikerima.Uz sav strah koji je prozivljavala,plaseci se da poveruje bilo kome,bila u krugu iz kog nije mogla da nadje odgovore na svoja pitanja niti je iko mogao da ih cuje.
Kada je agent iz imigracionog dosla do nje I ponudila joj pomoc,bila je za nju ista kao I pakao u kom je bila.Zivot njene cerke,na koju je ocajnicki mislila,bio bi u rukama bas tih koji su joj toliko bola naneli a sa druge strane to je mogao za nju da bude izlazak Iz svega..Trazila je da njenu cerku obezbede kako bi bila na sigurnom I pristala je da im pokaze na kocke koje su faille iz ovog horora. Okoncala se ta izmenjena buducnost,ali samo za druge devojke jer za nju se zavrsilo sve odmah posto je bila ubijena.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta