Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Golf u Istri (hr)". Rad ima 56 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.SVEUČILIŠTE U RIJECI
FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU, OPATIJA
GOLF U ISTRI
- Golf in Isria -
ZAVRŠNI RAD
Opatija, 2009.
SVEUČILIŠTE U RIJECI
FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU, OPATIJA
GOLF U ISTRI
- Golf in Istria -
(Završni rad)
KOLEGIJ: Razvoj i prostorno planiranje
Smjer: Menadžment događaja i slobodnog vremena
Opatija, svibanj 2009.
SADRŽAJ:
1. UVOD
Golf je sport koji izrazito brzo dobiva na popularnosti u današnje vrijeme, a aktivni broj igrača svakodnevno raste. Stoga možemo reći da je golf sport budućnosti. Golferi spadaju u onu populaciju sa većim platežnim sredstvima, budući da je golf oprema dosta skupa kao i članstvo u golf klubovima koje zahtijeva poštivanje određenih strogih pravila (ponašanja, oblačenja…). Stoga je golf oduvijek slovio kao sport elite. U skladu sa time golf tereni su se oduvijek gradili tamo gdje je bila potreba za njima, zbog velikog broja zainteresiranih igrača na tom području ili kada se želi privući golfere u destinacije gdje se inače golf ne igra ali se želi razviti elitni turizam.
Istra je destinacija koja je oduvijek orijentirana masovnom turizmu, turistima sa manjom platežnom moći, ali cilj joj je privući i bogatiju klijentelu te stvoriti ugled destinacije koja može kvalitetno zadovoljiti potrebe turista koji očekuju više. To je dugotrajan proces koji sa sobom nosi velike promjene. Istra je destinacija u kojoj je većina smještajnih kapaciteta srednje kategorije kao i kvaliteta i kvantiteta usluga.
Zakonom o golf igralištima Vlada RH htjela je dati poticaj, ubrzati i olakšati razvoj golf terena u Istri. Po uzoru na mnoge europske destinacije koje su na taj način razvile elitni oblik turizma, tj. privlačenjem gostiju veće platežne moći koji dolaze sa svojim obiteljima koje prosječno potroše mnogo više od običnih turista.
Svrha je ukazati na to kako se često ne poklapaju mišljenje Vlade i pojedinaca zainteresiranih za veliku zaradu sa lokalnim stanovništvom i ekološkom udrugama. Velika zarada sa sobom često nosi negativne posljedice ukoliko izgradnja nije pažljivo isplanirana te ako nije napravljena kvalitetna studija utjecaja na okoliš što je slučaj sa pojedinim planiranim terenima u Istri. Posljedice toga su mnogobrojna neslaganja, prosvjedi i peticije protiv golf terena organiziranih od ekoloških udruga koje i dalje traju sa ciljem da se smanji broj golf terena, barem na područjima gdje je poljoprivredno zemljište kvalitetno ili visokokvalitetno.
Rad ima deset tematskih cjelina, uvod, zaključak i popis literature korištene za izradu rada. U prvom djelu govori se o rastućoj važnosti golfa kao sporta, objašnjava se način princip igre. O počecima igranja golfa u Istri, prvom klubu, igračima i poteškoćama sa kojima su se susretali prvi igrači govori se u drugom dijelu. Dalje su obrađeni svjetski i europski trendovi kao i važnost razvoja u Istri. Ekonomskom osnovom razvoja golfa u turizma ukazuje se na veličinu investicija koja se mora uložiti u jedan takav projekt.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta