Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Društveno umrežavanje". Rad ima 19 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.SVEUČILIŠTE U MOSTARU
FILOZOFSKI FAKULTET
Studij Odnosi s javnošću-doškolovanje
SEMINARSKI RAD
Društveno umrežavanje
Mostar, lipanj 2009.
Sažetak
Sadržaj
Uvod
Jučer me potapšalo desetak ljudi, tri prijatelja su me prodala za siću, netko mi je išarao zid, a šef me gađao ovcom! Naravno, sve ovo teško da će vam se u jednom danu dogoditi u stvarnom životu, ali sasvim je moguće samo na jednom mjestu – Facebooku.
Društvene mreže i njihov razvoj
Facebook
Počeci i osnovno o Facebook-u
Tako je 2007. godine Microsoft kupio 1,6 posto udjela u Facebooku za 240 milijuna dolara, pa je ukupna vrijednost firme procijenjena na čak 15 milijardi dolara. Zuckerberg još uvijek je vlasnik 20 posto udjela, pa se njegova (potencijalna) imovina procjenjuje na tri milijarde USD.
...............................NAMERNO UKLONJEN DEO TEKSTA.................................
hinkPad ili Apple MacBook Pro - izbor zaposlenika
Popularnost Facebooka i dalje raste iz dana u dan. Kompanija tvrdi da ona ima više od 150 milijuna aktivnih članova. Od siječnja 2007, prosječan broj novih registracija dnevno je 250.000, te da se svakih šest mjeseci broj aktivnih članova udvostruči. U korisnicima facebooka prednjače stanovnici SAD-a, slijede Kanada i Ujedinjeno Kraljevstvo.
Facebook također tvrdi da će biti prvi servis za razmjenu fotografija na internetu ostvarujući više prometa nego drugi, treći i četvrti servis zajedno. U pogledu broja slika, to znači da Facebook prima više od 24 milijuna učitanih slika svaki dan. Budući da ne postoji ograničenje koliko slika član može uploadati, a novi članovi se pridružuju svakodnevno, ovaj broj će vjerojatno i dalje rasti eksponencijalno. Od lipnja 2007, kada je prvi put Facebook dozvolio programerima koji nisu zaposlenici Facebooka izradu aplikacija, programeri su ugradili više od 7000 programa na Facebook platformu. Svaki dan programeri predstave sto novih aplikacija. Procjenjuje se da više od 80 posto svih članova koristi barem jednu takvu aplikaciju.
Zbog popularanosti, Facebook zahtijeva ogromnu količinu prostora za pohranu podataka, kako u digitalnom tako i u fizičkome smislu. Prema jednom od Facebook-ovih zaposlenika, tvrtka se oslanja na oko 200 tzv. memcached servera za proizvodnju (svakodnevno funkcioniranje web stranice) i još nekoliko za razvojne svrhe. "Memcached" predstavlja memoriju koja privremeno čuva podatake. Memcached poslužitelj privremeno pohranjuje informacije u memoriji poslužitelja, smanjujući potrebu za pretraživanje baze podataka za informacije. To smanjuje količinu vremena koje je potrebno između zahtjeva za informacijama i dostavu tih informacija.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta