Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Izvori za napajanje". Rad ima 28 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


 SEKCIJA 3
KONFIGURACIJA KOLA LINEARNOG REGULATORA I RAZMATRANJA OKO DIZAJNA
Kada odaberemo Ic regulatore koji odgovaraju zahtevima perforformanse dizajner,sledeći korak je određivanje pogodnoe konfiguracije kola.Početni dizajni se razrađuju i porede kako bi se odabrala IC regulator/kolo konfiguracija koja u potpunosti odgovara zahtevima dizajnera.U ovom odeljku dato je nekoliko konfiguracija kola i jednačina dizajna za različite IC regulatore.Dodatne konfiguracije se mogu pronaći na izvoduma podataka o samom uređaju.Organizacija se prvo vrši na osnovu vrste regulatora a zatim na osnovu razlika kao što je pojačavanje struje.Svaki dijagram kola ima vrednosti komponenti za određenu voltažu i dizajn regulatora.
A.Pozitivan,podesiv
B.Negativan,podesiv
C.Pozitivan,fiksiran
D.Negativan,fiksiran
E.onaj koji prati
F.Poseban
1.onaj koji dostiže proširenu output voltažu
2.elektronski shutdown
G.Generalna razmatranja oko dizajna
Trebalo bi napomenuti da sve konfiguracije koje su prikazane imaju konstantno ograničenje struje.Ako želimo ograničavanje povratne sprege,pogledajte Odeljak 4C o tehničkim i dizajnerskim jednačinama.
A.POZITIVNE,PODESIVE OUTPUT IC REGULATOR KONFIGURACIJE
1.OSNOVNE KONFIGURACIJE
Ovi podešivači koje čine LM317L,LM317 i LM350 seriju uređaja imaju opseg output struje od 100mA,500mA i 3.0A.Svaki od ovih uređaja koristi osnovne konfiguracije kola kao što je prikazano na slici 3-1A.
MC1723C
Osnovne konfiguracije za MC1723C regulatore su prikazane na slikama 3-2A i 3-3A.Za output voltaže od ≈7.0V do 37V mogu se koristiti konfiguracije na slici 3-2A dok slika 3-3A se može iskoristiti za dobijanje output voltaža od 2.0V do ≈7.0 V
2.POJAČAVAČ STRUJE NA IZLAZU
Ako želite izlaznu struju veću od one koja je dobijena preko osnovne konfiguracije kola,mogu se iskoristiti pojačivači struje prikazani u ovom odeljku.izlazna struja koja se može dobiti sa ovakvom konfiguracijom je jedino ograničena mogućnostima elemenata spoljašnjeg prilaza(veze).
Slika 3-1A.Osnovna konfiguracija za pozitivne,tri-terminalne regulatore
Cin-neophodno ako se regulator nalazi na daljini od filtera napajanja
Ci-pojačava tranzitini odgovor
Cadj-pojačava talas odbijanja
Pošto je Iadj kontrolisana na manje od 100μA,greška koja se javlja je zanemarljiva u mnogim konfiguracijama.
Slika3-2A.MC1723C Osnovna konfiguracija kola za Vref≤Vo≤37V
Vrednosti prikazane su za regulator od 15V,30mA koristeći MC1723CP za TA(max)=25 celzijusa.
Slika 3-3A.MC1723C osnovna konfiguracija za 2.0V≤Vo≤Vref
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta