Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Analiza preduzeca Royal potatoes d.o.o. i mogucnosti poboljsanja komercijalnog poslovanja ". Rad ima 59 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


Univerzitet u Beogradu
Poljoprivredni fakultet - Zemun
Seminarski rad iz predmeta
Komercijalno i spoljnotrgovinsko poslovanje
Тема: Analiza preduzeca “Royal potatoes” d.o.o. i mogucnosti poboljsanja komercijalnog poslovanja
Milorad Radosevic 02/177
Vladimir Dzopalic 01/85
Мilos Vukicevic 03/107 Аleksandar Sljivic 02/75
Beograd, мај 2007.
SADRZAJ :
I Opsti uslovi i propisi :
1. Licna karta firme i opis delatnosti
2. Misija vizija i cilj preduzeca
3.Uslovi okruzenja :
a) stanje u Srbiji
b) banke i osiguravajuca drustva
c) domace i strane organizacije bitne za
poslovanje nase firme
d) tehnika proizvodnje krompira i vodic
kroz sorte
4. Propisi na snazi
II Mogucnosti poboljsanja komercijalnog
poslovanja :
5. Analiza stanja okruzenja ( `` Porter `` )
III Analiza preduzeca :
6. Problemi pri poslovanju
7. Resenja ( `` SWOT `` )
8. Planske kalkulacije
IV Dokumentacija I aneksi
V Zakljucak
VI Literatura I Opsti uslovi i propisi
1) “ROYAL POTATOES” d.o.o., LICNA KARTA I OPIS DELATNOSTI
Osnovni zadatak ovog seminarskog rada je da objasni nacin na koji u Srbiji moze funkcionisati jedna kompanija cija je osnovna delatnost krompir i sve u vezi sa krompirom ( uvoz osnovnog semena, proizvodnja semenskog i merkantilnog krompira, njegovo skladistenje, pakovanje i prodaja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu ).
Kompanija Royal potatoes d.o.o. sa sedistem u Guci, adresa Vranjica bb, osnovana je od strane mladih entuzijazista u kooperaciji sa farmerima sa planine Golije, koji su odlucili da svoj zivot posvete razvoju potato biznisa u svojoj zemlji, razvoju sela i poljoprivrede uopste.
Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja, skladistenje, pakovanje i prodaja semenskog i merkantilnog krompira, kao i uvoz osnovnog semena iz Kraljevine Holandije. Firma posluje na principu kooperacije, po ugledu na firme iz Kraljevine Holandije. Preciznije, mozemo reci na sledeci nacin: 51 procenat je u vlasnistvu menadzmenta firme, dok je ostalih 49 procenata u vlasnistvu samih proizvodjaca. Osnivacki capital kompanije bio je 1 000 000 eura. Od te sume, 510 000 eura je obezbedjeno od strane menadzera firme, dok je 49 proizvodjaca dalo osnivacki ulog od po 10 000 eura, sto predstavlja ukupmo 490 000. Ta sredstva su utrosena na sledeci nacin: 500 000 je utroseno na izgradnju skromne upravne zgrade i skladista, najmodernijeg na Balkanu te vrste, dok su masine unutar skladista, kao i ventilaciona i klimatizaciona tehnika obezbedjena iz donacije Kraljevine Holandije i to preko PSO projekta.
PSO projekat, je ustvari, projekat donacije, gde posnosilac zahteva prilaze biznis plan, koji je stoprocentno finansiran od strane Kraljevine Holandije. Vreme za ostvarenje ovakvih projekata je odavno proslo i u buducem periodu zaposleni iz firme “Royal potatoes” d.o.o. se nadaju pocetku ostvarenja PSOM projekata, za koje je vec odrzano uvodno predavanje u Privrednij komori Srbije proslog meseca, gde smo svecano i posneli zahtev z ucesce u jednom od PSOM projekata u Srbiji. Princip je isti kao kod PSO projekata. Postoje dve osnovne razlike: kod PSO projekata finansiranje je islo 100 posto od Kraljevine Holandije i pomoc se pruzala vec postojecem preduzecu, dok se kod PSOM projekata finansiranje vrsi tako sto polovinu sredstava obezbedjuje Kraljevina Holandija, a druga polovinu od strane holandske firme koja se pojavljuje kao investitor u stvaranju novog preduzeca. Mi iz “Royal potatoes” d.o.o. vec imamo spremljen biznis plan preduzeca cija ce osnovna delatnost biti hladna i topla prerada krompira.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta