Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Analiza nogometnih utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP 2014". Rad ima 25 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.Uvod
Moja tema za seminarski rad iz nogometa je bila Analiza igre Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u nogometu koje se igra u Brazilu 2014 godine.
BiH je na putu ka svjetskom prvenstvu igrala 10 vaznih utakmica,od kojih smo morali dobiti bar 7 da bi se kvalifikovali na prvenstvo,u nasoj grupi je bilo dosta zanimljivih reprezentacija,od kojih su Grcka,i Slovacka bili najveci konkurenti nasoj reprezentaciji.
U ovom seminarskom radu cu detaljno uraditi analizu utakmica,kao i najbolje strelce u nasoj reprezentaciji,najvise cu se bazirati na uakmice,i izvjestaje sa utakmica,kao i grupe nakon cetiri odigrane utakmice,i nakon 8 odigranih utakmica,na kraju cu postaviti tabelu sa zavrsenim kvalifikacijama.
Kratka historija BiH kroz kvalifikacije za svjetska i evropska prvenstva
Dug je bio put fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od Albanije do Brazila i plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.
Godine dana kasnije, bh. fudbaleri po prvi put su zaigrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje se igralo 1998. godine u Francuskoj. Kapitensku traku na prvom kvalifikacionom ogledu nosio je Mehmed Baždarević, a rival je bila Grčka. U Kalamati 1. septembra 1996. Grci su slavili sa ubjedljivih 3:0, i tako je krenuo put bh. selekcije ka plasmanu na jedno veliko takmičenje. Naravno, Francusku su propustili, a potom Japan i Južna Koreja 2002. godine. Kako je vrijeme odmicalo popularni „Zmajevi“ bili su sve bliže Mundijalu. U Njemačkoj 2006., takođe, nisu zaigrali ali su bili blizu baraža. Od posljednjeg Svjetskog prvenstva, održanog 2010. u Južnoj Africi, dijelio ih je samo Portugal. No, Kristijano Ronaldo i društvo slavili su u baražu sa po 1:0 u Lisabonu i  u Zenici, te otišli u Afriku.
Naravno, igrali su bh. fudbaleri i kvalifikacije za evropska prvenstva. Veoma blizu su bili u dva navrata. Za „EURO 2004“ u Portugalu bila im je potrebna pobjeda u posljednjem kolu na „Koševu“ protiv Danske. No, završilo je 1:1 i Danci su se radovali. Na putu do posljednjeg Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj ponovo su im u baražu na put stali Portugalci. Ovoga puta bilo je 0:0 u Zenici i bolnih 2:6 u Lisabonu.
Ali tu nasi reprezentativci nisu stali,u sljedecim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Brazilu nasa reprezentacija je ugradila jedan novi sistem,tu je puno pomogao i komitet za normalizaciju koji je dosta stvari uredio unutar saveza.Na celo komiteta je stao legendarni Ivica Osim koji je zajedno sa Safetom Susicem sastavio dobru ekipu.Safet Susic je u tim kvalifikacijama bio glavni trener ekipe,za prvu utakmicu pozvao je 18 igraca za koje je on mislio u tom trenutku da mogu odraditi zadane zadatke.Igrali smo prvu utakmicu protiv Lihtenstajna,nasi nogometasi su bili dobro raspolozeni za tu utakmicu,svi smo u toj utakmici ocekivali pobjedu,jer smo realno bili puno jaci od Lihtenstajna,kvalifikacije su se morale otvoriti pobjedom jer smo imali jaku zelju da uspijemo u toj namjeri da odemo na svjetsko prvenstvo u Brazil.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta