Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Geografski prikaz Kotora". Rad ima 20 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


Нови Сад
Матурски рад из географије
ГЕОГРАФСКИ ПРИКАЗ КОТОРА
Нови Сад, мај 2012. год.

Предговор
Богат историјат и културно наслеђе, мултиетничност, разне приче приче које сам чуо о Котору, уз свакако моју жељу да упишем Поморски факултет у том граду, допринели су томе да овај рад посветим граду у најлепшем заливу Медитерана.
Уз то, захваљујем се свим људима који су ми помогли, као и мом ментору који ме је водио кроз овај рад.

С А Д Р Ж А Ј
Страна
1. УВОД 4
2. ФИЗИЧКО-ГЕОГРАФСКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ 5
2.1. Географски положај 5
2.2. Геоморфолошке карактеристике 6
2.3. Клима 6
2.4. Хидрографија 7
2.5. Биљни и животињски свет 8
3. ДРУШТВЕНО-ГЕОГРАФСКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ 9
3.1. Постанак, име и историјска прошлост насеља 9
3.2. Морфологија насеља 10
3.3. Становништво 10
3.4. Структура становништва по старости и полу 10
3.5. Социјално-економска структура 10
4. ПРИВРЕДА 12
4.1. Медитеранска пољопривреда 12
4.2. Поморство 13
4.3. Култура 14
4.6. Туризам 15
4.7. Образовање 12
5. ЗАКЉУЧАК 17
ЛИТЕРАТУРА 18
БИОГРАФИЈА МАТУРАНТА 19
1. УВОД
У подножју падина Ловћена, на дну најлепшег залива Медитерана и једног од најлепших на свету, смештен је Котор, град богате културне традиције и једна од најбоље сачуваних средњовековних урбаних целина овог дела Медитерана. 
Две хиљаде година његове историје оставиле су трагове у сваком камену његових зграда, кула и зидина, на уметничким сликама, фрескама, у записима на камену и папиру, у свим порталима и његовим уским улицама.
На сваком кораку осетићете да се наставља вековна традиција града који је увек знао посетиоце срдачно дочекати, угостити, забавити али и занети магијом својих испреплетаних уских улица и тргова, старих зграда, цркава, зидина, портала... У бројним просторима истинске сценографије током читаве године, а посебно у летњим месецима одвија се богат културно-уметнички програм.
2. ФИЗИЧКО-ГЕОГРАФСКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ
2.1. Географски положај
Бококоторски залив је најимпресивнији део црногорског приморја и лоциран на југоистоку између планина Орјен и Ловћен.
У југоисточном делу Которског залива, под Ловћеном, окружен са севера и североистока црногорским планинама, а са југа и југозапада полуострвом Врмцем, налази се Котор, стари поморски, историјско-културни, привредни и туристички центар. Овај вековима патиниран град крије у својим недрима неслућено богатство духовних и материјалних споменика културе.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta