Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Dizni kruz kompanija (Disney Cruise Line)". Rad ima 13 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


ПРИРОДНО МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ
ДЕПАРТМАН ЗА ГЕОГРАФИЈУ, ТУРИЗАМ И ХОТЕЛИЈЕРСТВО
НОВИ САД
Семинарски рад из прeдмета : Међународна туристичка крстарења
DISNEY CRUISE LINE
Студенти: Бокан Матеа 229м/11 Професор: Др Драгин Александра
Нови Сад, 2012
САДРЖАЈ
WALT DISNEY ЛИК И ДЕЛО
DISNEY CRUISE LINE
БРОДОВИ ДИЗНИ КРУЗ КОМПАНИЈЕ
ПОНУДЕ ДИЗНИ КРУЗ КОМПАНИЈЕ
СПЕЦИЈАЛНЕ ПОНУДЕ
ДЕСТИНАЦИЈЕ ДИЗНИ КРУЗЕРА
WALT DISNEY ЛИК И ДЕЛО
Walt Disney је био амерички филмски продуцент , режисер , сценариста , глумац , предузетник , забављач , међународна икона , познат по свом утицају у области забаве током 20. века . Заједно са братом Roy O. Disney , био је суоснивач компаније Walt Disney Productions, која је касније постала један од најпознатијих произвођача филмова у свету. (en.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney)
Слика 1. Walt Dizney Слика 2. Мики Маус
Извор: thewaltdisneycompany.com
Компанија Волт Дизни , или скраћено Дизни , једна је од највећих светских медијских кућа за производњу забавног програма.
Основана је 16. октобра 1923. када су Волт Дизни и његов брат основали "студио цртаних филмова браће Дизни " . Од 1930. па до 1986. коришћено је име "Продуцкија Волт Дизни " . (sr.wikipedia.org/sr/компанија_Волт_Дизни)
Корпорација је сада позната као Walt Disney компанија и имала је годишњи приход од око 36 милијарди америчких долара 2010 године.
Компанија се састоји од филмских и музичких студија , продукцентских и телевизијских кућа , забавних паркова и одмаралишта широм света.
Он и његово особље створили су неке од већих светски познатих измишљених ликова , укључујући Мики Мауса , за кога је сам Дизни дао оригинални глас .
Волт Дизни , за своје 43-годишње каријере у Холивуду , освојио је 32 Оскара и 7 Емија . Доживео је да чује чувеног руског редитеља Сергеја Ејзенштајна како каже да је Мики Маус највећи амерички допринос светској култури .
За живота је добио 960 награда , постао почасни доктор Харварда , Јејла , Лосанђелеског универзитета (УЦЛА), понео председничку Медаљу слободе , француску Легију части , тајландски Орден круне , бразилски Орден јужног крста и мексички Орден ацтечког орла . Међу многим краткометражним и дугометражним филмовима направљеним под Волтовим вођством издвајају се „Снежана и седам патуљака” (1937), „Пинокио (1940) „Фантазија” (1941) и „Бамби ” (1942).
Године 1955. створио је у Калифорнији први Дизниленд , парк који је оживео јунаке његових филмова . Дизниленд је изазивао невероватну пажњу како код малишана , тако и код одраслих који се дубоко у својим срцима осећају као клинци и клинцезе . Они који су га посетили рећиће вам да овај магични свет не може, а да вас не очара и просто је немогуће да се у њему не осетите као у бајци.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta