Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Antivirusni programi". Rad ima 12 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


SADRŽAJ
UVOD 1
1.Što su kompjuterski virusi? 2
2.Podjela virusa 2
2.1.Boot sektor virusi 2
2.2. Infektori datoteka 3
2.3. „Trojanski konj“ 3
3.Najčešći virusi i njihova djelovanja 4
4. Zaraženo računalo 4
5.Zaštita računala 5
6.Antivirusni programi 5
6.1.Vrste antivirusnig programa 6
6.1.1.Norton antivirus 6
6.1.2.Sophos antivirus 8
6.1.3. Nod32 8
6.1.4. Panda antivirus titanijum 8
7.Antivirusne metode 8
7.1.Skeneri 8
7.2. CRC skeneri 9
7.3. Blockeri događaja-Behaviour blockers 9
7.4. Imunizatori 9
8.Pokretanje antivirusnog programa u Windowsu 9
9.Šest zlatnih koraka u antivirusnoj zaštiti 10
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 12
Informatika Seminarski rad
UVOD
Informatičkim početnicima je gotovo nemoguće objasniti što je to virus. Kompjutorski virusi se zovu virusi jer se nekome nekada činilo da je to pojam koji će neiskusnim korisnicima najlakše predočiti kako se oni šire i kakve su njihove posljedice. Oni pravi virusi se ne vide golim okom, a kompjutorski još manje. Ukratko, kompjutorski virus (u daljnjem tekstu: virus) je neka vrsta programa koji se na neki automatizirani način širi po računalima i radi neku štetu na tim računalima.
“Kompjuterski virus je kompjuterski program koji može inficirati druge kompjuterske programe modificirajući ih na taj način da to podrazumijeva stvaranje svoje vlastite kopije.”
Dobro je naglasiti kako nije nužno da taj program mora učiniti nekakvu štetu (kao što je brisanje i oštećenje fajlova) kako bi ga se moglo svrstati u skupinu virusa. Postoji očita razlika između onog što Cohen smatra “virusem” i onog za što bi se većina složila da jest virus.
Bespotrebno zauzima prostor na hard disku ili memoriji (pa tako usporava rad vašeg računala, ili usporava vašu vezu kada ste spojeni na internet), bilo da vam samo izbaci poruku u kojoj vam kaže da ste glupi (pa vas to možda psihički pogodi), bilo da vam briše vaše podatke na računalu, ili ih mijenja (npr. financijske podatke iz siječnja pomiješa nasumice sa kolovozom), ili, možda najgore, pošalje vaše ugovore, slike ili neke tekstove privatne prirode na neku slučajnu e-mail adresu (možda ako nemate sreće i nekome koga poznajete).
Iz ovih spoznaja je jasno da je potrebno uložiti određen napor kako bi ljudi koji koriste računala postali svjesni postojanja virusa i kako ne bi nastavljali s nezainteresiranošću za ovaj problem stvarajući ga tako zapravo još većim.
Informatika Seminarski rad
1. ŠTO SU KOMPJUTERSKI VIRUSI?
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta