Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Studija slučaja - Radio Beograd 202". Rad ima 18 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


Megatrend Univerzitet
STUDIJA SLUČAJA
-RADIO “BEOGRAD 202”-
Sadržaj:
I. INFORMACIJE O KOMPANIJI
-RADIO BEOGRAD - PRVA U JUGOSLAVJI I DEVETA STANICA U EVROPI 1.
2.
3.
4.
-URBANI RADIO – Beograd 202 5.
II. INOVATIVNOST ILI NOVA TEHNOLOGIJA
-POČETCI 6.
7.
8.
9.
III. AKTIVNOSTI
-PROGRAM ZA MLADE – Beograd 202 10.
11.
12.
13.
IV. REZULTATI 14.
V. ZAKLJUČAK 15.
VI. LITERATURA 16.
17.
I. INFORMACIJE O KOMPANIJI
RADIO BEOGRAD - PRVA U JUGOSLAVJI I DEVETA STANICA U EVROPI
"Halo, halo, ovde Radio Beograd na talasnoj dužini od 455 metara. Molimo sve koji nas čuju da nas obaveste o načinu prijema, jačini glasa i modulaciji"-1. OKTOBAR 1924.. Glas spikerke Jelene Bilbije.
Draga Janoš
legendarna spikerka Radio Beograda
Od 1925. godine izdvajaju se emisije "Radio koncert" i "Dnevne novosti", koje su se emitovale svakodnevno. Pažnja je tada naročito posvećivana muzici kako bi se putem nje radiofonija približila publici.U to vreme samo 10 evropskih zemalja ima radio-stanice.
Iste godine ova radio stanica pozvala je građane putem oglasa da postanu njeni pretplatnici. U tom oglasu pisalo je: "Budite radio pretplatnik; za više od deset časova prosečno dnevne emisije pretplata Vas staje dnevno nepun jedan dinar". Do kraja te godine Radio Beograd imao je skoro 20.000 pretplatnika.
Program stanice se tokom godina proširivao, pa su se ubrzo uveli i izveštaji o stanju vode koji su emitovani svakoga dana u podne. Publika je bila u mogućnosti da sluša i humorističke i dramske emisije, predavanja, pa i čitanja književnih dela. Emitovanje muzičkih numera obavljano je sa gramofonskih ploča, kojih je krajem 1938. godine bilo više od tri hiljade. Govorni deo programa u odnosu na muziku se od početka rada stanice godinama povećavao. Prvi prenos fudbalske utakmice bio je 1929. godine, BSK - Jugoslavija, a iste godine emitovan je i prenos iz Opere Narodnog pozorišta, kada su slušaoci iz svojih domova mogli da poslušaju deo iz opere "Knez Igor". Kao prve spikerske "legende", među publikom bili su popularni Ivan Kovačević i Jelena Biblija.
Nakon rata organizovane su dopisničke mreže, pa je stanica od 1947. godine imala saradnike iz svih glavnih gradova republika, kao i iz većih gradova Srbije. U narednim godinama određeni su i dopisnici iz prestonica Francuske, Velike Britanije, SAD, Sovjetskog saveza, Kine i drugih zemalja.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta