Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Analiza jelovnika". Rad ima 9 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.SEMINARSKI RAD
TEMA: Analiza jelovnika
S A D R Ž A J
Uvod
Restoran „Šofer bar“
Restoran „Jefimija“
Restoran „Central“
Restoran „Stari grad“
Restoran „Ribolovac“
Zaključak
UVOD
Valjevo (Sl.1) je grad u zapadnoj Srbiji. Okružen je planinama: Divčibare, Medvednik. Povlen i Maljen.
To je grad sa prošlošću i tradicijom. Stari deo grada „Tešnjar“ koji se nalazi na levoj obali reke Kolubare postojao je još u vreme vladavine Turaka i do današnjeg dana je zadržao svoju autentičnost. Isto tako postoje i moderne građevine sa leve strane reke. Valjevo je miran grad, a Valjevci su gostoljubivi, duhoviti...
U gradu se nalzi veliki broj restorana koji su glavna mesta porodičnih okupljanja.
U daljem tekstu ću se pozabaviti analizom pet restorana (eksterijer, enterijer, jelovnik, usluga) i dati svoje mišljenje o svakom od njih.
Sl. 1
RESTORAN „ŠOFER BAR“
Restoran „Šofer bar“ se nalazi u ul. Vuka Karadžića pored stare železničke stanice u koji su u prošlosti svraćali šoferi (vozači) pa je po njima dobio naziv.
Eksterijer: Lepo uređena fasada, bašta sa fontanom. Sa leve strane ulaznih vrata se nalazi reklamna tabla sa nazivom restorana iznad koje se nalazi zidna lampa.
Ocena: 8
Enterijer: Restoran je prostran, svetao, sa garderobom i salom za nepušače. Preovlađuje kombinacija crvene i plave boje uz cvetnu dekoraciju. Na zidovima se nalaze uramljeni vitraži pored kojih su zidne lampe.
Ocena: 10
Jelovnik: Urađen je na četiri jezika (srpski, engleski, francuski i nemački). Sadrži: hladna predjela, supe čorbe i potaže, topla predjela, ribe, gotova jela, pečenja, jela po porudžbini, specijalitete sa roštilja, variva, salate, sireve, poslastice, voćne kompote, voće, kao i dodatak specijalni meni za sportiste i vegetarijanski meni.
Nesvakidašnje za Valjevske restorane je da služe specijalne menije u ovom slučaju za sportiste i vegetarijanske, što je svakako veliki plus.
Cene su vrlo pristupačne.
Ocena: 9
Ocena: 10
Prosečna ocena: 9,25
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta