Pregled teksta mojrad.net

Ovo je pregled DELA TEKSTA rada na temu "Bezalkoholna pića". Rad ima 19 strana. Ovde je prikazano oko 500 reči izdvojenih iz rada.
Napomena: Rad koji dobjate na e-mail ne izgleda ovako, ovo je samo DEO TEKSTA izvučen iz rada, da bi se video stil pisanja. Radovi koje dobijate na e-mail su uređeni (formatirani) po svim standardima. U tekstu ispod su namerno izostavljeni pojedini segmenti.
Uputstvo o načinu preuzimanja rada možete pročitati ovde.


СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР
МАТУРСКИ РАД
Тема: БЕЗАЛКОХОЛНА ПИЋА
САДРЖАЈ:
УВОД ............................................................................................ 3
БЕЗАЛКОХОЛНА ПИЋА ........................................................ 4
ЗАКЉУЧАК .............................................................................. 18
ЛИТЕРАТУРА .......................................................................... 19
УВОД
Угоститељство је велики потрошач безалкохолних пића јер их гости поготово љети много траже. Потрошња тих пића у сталном је порасту. Безалкохолна пића освјежавају, а пију се сама или помијешана с другим алкохолним или безалкохолним пићима. Наша прехрамбена индустрија има врло широк асортиман природних безалкохолних пића и освјежавајућих безалкохолних пића.
Освежавајућа безалкохолна пића могу се производити и стављати у промет под следећим називом:
1) освежавајуће безалкохолно пиће;
2) освежавајуће безалкохолно пиће са воћним соком;
3) вода са аромом;
4) сода вода;
5) сируп за освежавајуће безалкохолно пиће;
6) прашак за освежавајуће безалкохолно пиће;
7) таблета за освежавајуће безалкохолно пиће;
8) енергетско пиће;
9) освежавајуће безалкохолно пиће са минералним солима.
Назив производа може се допунити речима „са укусом“ и навести карактеристичан укус производа (нпр. „освежавајуће безалкохолно пиће са укусом наранџе“).
Назив производа може се допунити и речју „са“ уз навођење карактеристичног назива производа (нпр. „освежавајуће безалкохолно пиће са сојом, млеком, медом“ и сл.).
2. БЕЗАЛКОХОЛНА ПИЋА
Природне минералне воде
Минералне воде су природне или умјетне. У нас се троше само природне минералне воде. Природне киселе воде морају садржавати најмање 1 г/Л угљиковог диоксида. Природне минералне воде су изворне воде које садрже различите врсте минерала, елемената и њихових спојева.У промету се те воде називају према поријеклу, односно извору, или имају нека друга имена. Природне минералне воде троше потрошачи као додатак вину или другим пићима, а пију их и саме. У нашој земљи има много извора минералних вода. Неке минералне воде су љековите, а највише се троше за лијечење обољелих пробавних органа, бубрега, жучи и др. Наведене минералне воде долазе у промет у стандардним боцама од стакла или од пластике од пола, једне литре и 1 ½ литре. На боцама свих наших минералних вода мора се налазити квантитативна и квалитативна анализа састава воде. Неке су наше минералне воде на гласу и у неким другим земљама па их зато извозимо. Минералне воде садрже у различитим мјерама сљедеће елементе и спојеве:
натриј,
калиј,
литиј,
жељезо,
манган,
алуминиј,
хлор,
бром,
јод,
нитрате,
сулфате,
хидрогенофосфате,
хидрогенкарбонате,
каробнатну киселину итд.
...

---------- KOMPLETAN RAD PREUZIMATE KLIKOM NA LINK ISPOD. ----------

Fotografija dokumenta